Rejsen som selvstændig kan være ensom

af | sep 16, 2021 | Konsulentlivet, Mit konsulentliv, Podcasts

Blogindlæg af Mads Lyngø, der sammen med sin makker Niels driver en podcast om, hvordan man vækster sin virksomhed med podcast. Mads beretter: 

“Man skal være gjort af noget specielt, for at kunne klare sådan en lang og hård rejse, som det er at drive en virksomhed, på egen hånd.

Jeg har i mit relativt korte liv som selvstændig, både forsøgt mig som solo selvstændig og med en partner.

Jeg har bare fundet ud af, at det virkelig er 10x mere givende for undertegnede, at have nogen at dele både opture og nedture med.

Flad fejring vendte bøtten

Jeg husker tydeligt, da jeg lukkede den første ordre i min tidligere virksomhed, der hoppede og dansede jeg rundt og det kunne ikke gå hurtigt nok med at finde en person i min telefonkontakter, som jeg kunne ringe til og fortælle den gode nyhed. De første to personer tog ikke telefonen, og nummer tre der endelig svarede, var også glad, men forstod det ikke rigtigt, og var slet lige så hyped som jeg selv var. Det var en lidt flad følelse, selvom det et eller andet sted burde være ligegyldigt.

En isoleret holdspiller

I dét øjeblik gik det op for mig, hvad der var vigtigt for mig, og mit professionelle liv.
Jeg er en holdspiller, så vel på den erhvervsmæssige-plan, som på det private plan.

Jeg havde brug for en makker, som jeg kunne dele mine følelsesmæssige op- og nedture med. Den tomme følelse, ved at fejre sin største sejr til dato, var ret sigende for mig, for der var slet ikke den samme glæde ved at fejre noget, hvis jeg ikke har gjort det sammen med nogen.

Det stod også pludselig klart, at jeg specielt også savnede en at have det sjovt med, og en der kunne være med til at gøre hverdag til et sted, hvor man også kunne nyde alt det det sure med det søde, og alt ikke behøvede at være professionelt og sterilt.

Min nye makker vendte bøtten

Da jeg fik min makker Niels, der ændrer tingene sig 180 grader. Jeg havde en at dele tingene med, som gjorde at jeg nød processen og hverdagen ekstremt meget mere end før. En at grine med, en at vende alle de utallige udfordringer og bump på vejen som opstår, og en at fejre med, når man får tilkæmpet sig både store og små sejre.

Jeg må ærligt indrømme, at hvis man kan have det sjovt, og man på samme tid har samme mål og ambitioner, så har jeg svært ved se hvilken løn der skulle opveje det!

Hvis du har det ligesom mig, og godt kan savne en at dele både op og nedture med, så håber jeg håber du finder din Niels (min makker), fordi det er altså lidt sjovere det hele, og gør at jeg virkelig sætter pris på hverdag som selvstændig.
Om det så bliver en permanent partner i virksomheden eller bare en anden selvstændig du kan spare med, hver gang livet viser tænder, det er underordnet. Bare det højner kvaliteten i processen/hverdagen, og du nyder det endnu mere.

Hvis det lød genkendeligt og du vil følge med i Niels’ og min rejse, så må du med glæde connecte med mig på LinkedIn: Mads Lyngø.