Du er selvstændig – men ser SKAT det også sådan?

af | maj 27, 2021 | Oprettelse af virksomhed, Revision og bogholderi, Skat og moms, Vidensbank

Som selvstændig skal du være opmærksom på, at du i visse tilfælde anses som lønmodtager af SKAT. Det kan have vidtrækkende konsekvenser for dig økonomisk og for dit samarbejde med dine kunder.

Du ser uden tvivl dig selv som selvstændig. Eller kommende selvstændig. Ellers havde du næppe læst med her hos SoloCEO. Men vidste du, at det ikke er altid, at SKAT ser dig som selvstændig? Det kan påvirke dig og din forretning, og det er ikke altid, at din tætteste rådgiver, fx din revisor, kender regler og rammer på dette område.

Risiko for at blive anset som lønmodtager

I flere brancher, herunder konsulentbranchen, sker det nogle gange, at en ansat skifter sin fastansættelse ud med en konsulentaftale som selvstændig erhvervsdrivende, enten hos samme virksomhed eller i en ny. Det ses imidlertid, at SKAT i disse tilfælde tilsidesætter den selvstændige virksomhed og betragter den selvstændige som lønmodtager. Det sker, fordi SKAT mener, at der reelt set er tale om et ansættelsesforhold, eller et samarbejde, som svarer til et ansættelsesforhold – og derfor eksisterer der ikke nogen selvstændig virksomhed.

Hvis dette sker, kan det have en række konsekvenser. Læs mere om disse og de rammer, der skal til for, at du er på den sikre side, i DENNE ARTIKEL.

Artiklen er forfattet af de specialister, som er del af Vidensbanken hos Ase Selvstændig.

Om Ase Selvstændig: Ase Selvstændig er Ases forening for selvstændige erhvervsdrivende. Her kan du som medlem få juridisk rådgivning, når du har brug for hjælp vedrørende dine medarbejdere. Ase Selvstændig er sat i verden for at støtte og stimulere udviklingen af mindre virksomheder i Danmark. Det gælder både iværksætterne, de veletablerede, gazellerne og de stabile slidere. Du kan læse mere om Ase Selvstændig HER.

/annonce. Samarbejde med Ase, medlemsejet A-kasse og afdeling særligt for selvstændige/