Når SoloCEO indimellem føles lidt for solo

af | jan 7, 2021 | Konsulentlivet, Mit konsulentliv

Overvejelser om fællesskab, netværk med ligesindede og muligheden for at skalere sin virksomhed. Læs her et interview med Christian Søndergaard Krone, der er uddannet økonom og arbejder som freelance konsulent inden for økonomistyring, optimering og anti-korruption. Christian tog fat i SoloCEO på LinkedIn i forbindelse med sine overvejelser om at skalere sin virksomhed, og det kom der denne artikel ud af.

Hvordan kom du i kontakt med SoloCEO?

Det er faktisk lidt sjovt. For det var bare gennem LinkedIn, hvor Louise (Lyngaa, fra SoloCEO, red.) havde kommenteret på noget, som jeg også havde kommenteret på. Derefter linkede vi op, og så har jeg fulgt SoloCEO lige siden. Jeg kunne se, at SoloCEO var relevant for mig, både i forhold til at skabe mere netværk og i forhold til at få sparring på forskellige problemstillinger, jeg møder som selvstændig.

Det er altså netværkstanken, der var interessant for dig?

Ja, det er jo igennem mit netværk, at jeg får arbejde. Så det er enormt vigtigt, at man som selvstændig har ”steder” man kan gå til. Lige nu har jeg så ikke brug for nye opgaver, men jeg har brug for netværk til at skalere min virksomhed. Og det var derfor, jeg kontaktede jer. For at finde ud af, hvordan jeg gør dét. Hvis man nu har en række kunder, som er interesseret i ens CV, men man gerne vil have dem til at købe en ydelse af selve virksomheden og ikke nødvendigvis mig som person. Det er i virkeligheden det, som er min udfordring. Og jeg tror, der er mange soloselvstændige, som har siddet i samme situation.

Kunne du være interesseret i at indgå i et fællesskab med andre soloselvstændige?

Ja, helt sikkert. Jeg læste en artikel på SoloCEO omkring nogle coaches, som indgik i et samarbejde (Link til artiklen ‘Vi lever efter Kardemommeloven’) . Jeg er sådan set åben for mange ting. Jeg er ikke en type, der vil være bange for at miste opgaver ved at gå sammen med nogle andre. Det kunne være super sjovt at udvikle virksomheden på den måde.

Hvad ville det kunne give dig og din virksomhed at indgå i et mere fast samarbejde med andre selvstændige?

Der er helt klart en masse gevinster. Lige nu har jeg f.eks. tre deadlines de næste 14 dage. Jeg vil hellere være i en situation, hvor jeg kan give en opgave videre til andre, og så kan det være, at jeg en anden gang får nogle opgaver fra andre. Så man både deler indtjeningerne, men også byrderne. Det handler jo faktisk også om work-life-balance. Det tror jeg også, at man kan få ud af at indgå i et fællesskab som soloselvstændig.

Kunne du forestille dig at indgå i et fællesskab, hvor man er flere soloselvstændige og f.eks. sender opgaver videre til hinanden?

Ja. Jeg har faktisk lige gjort det i dag, hvor jeg bliver spurgt ind til en opgave, jeg ikke selv har tid til, men får den sendt videre. Og det kan jo så være det giver noget andet igen.

Hvad tænker du om et mere fast set-up?

Jamen jeg læste jo jeres artikel omkring coachene, og jeg synes det virkede både meget frit men samtidig med nogle konstruktive bindinger. Det, jeg har svært ved at se for mig i sådan et fællesskab, det er, hvordan de løser det med økonomien. Det er nogle overvejelser, jeg gør mig. Så jeg tror, at en formel struktur er vigtig.

Udfordringen er jo også, hvor bredt man skal spænde. Jeg vil gerne være i en situation, hvor jeg kommer til at sælge et produkt i stedet for, at folk køber mine kompetencer – altså ved at kontakte mig. Hvordan jeg så løser opgaven, er så noget, jeg finder ud af. Om jeg selv tager den, har andre ind over, eller hvordan. Dén fleksibilitet er spændende, og helt klart også noget, som vil komme kunden til gode.

Som du kan læse, så inviterer Christian indenfor til sparring, og vi kan kun opfordre til, at du tager ham på ordet, hvis jeres fagligheder og interesser matcher. Christian kan kontaktes via LinkedIn.

Vi er i SoloCEO også ved at se på, hvordan vi kan støtte disse behov, så hold øje med sitet og med vores events, vi har mange idéer på tegnebrættet.