Da Corona ramte: ”Jeg blev egoistisk, men pludselig var jeg klar til at kæmpe”

af | sep 4, 2020 | Konsulentlivet, Mit konsulentliv, Rådgivning

Corona-pandemien har endnu ikke sluppet sit tag i verden. Og selvom der er opadgående tendenser på det danske arbejdsmarked, så frygter mange stadig, at der igen kommer nedgang. Derfor holder vi hos SoloCEO  fortsat fast i emnet om, hvordan du som soloselvstændig selv kan tage kontrollen over din virksomhed, trods evt. udefrakommende kriser.

Én af dem, der så nye muligheder under de hårdeste nedlukningsmåneder i foråret, er Frank Høedt, der arbejder som grafisk facilitator. Ofte deltager Frank på større og mindre workshops og møder i danske virksomheder, hvor han tegner mødet undervejs. Ligesom en tolk oversætter, hvad der siges, til et andet sprog, så oversætter Frank til tegninger. Du kan læse mere på hans hjemmeside www.frankhøedt.com.

Da Corona for alvor begyndte at påvirke Danmark tilbage i marts 2020, lagde Frank tydeligt mærke til, hvordan han begyndte at blive bange for, i hvor høj grad virussen og nedlukningen ville påvirke hans enkeltmandsvirksomhed. Ligesom de fleste andre soloselvstændige er Frank ene mand ansvarlig for, at der er en indtægt. Og da virksomhederne aflyste konferencer og seminarer, og møderne begyndte at køre online, så kunne Frank se, hvordan kalenderen blev mere og mere tom.

”Først blev jeg et egoistisk og bange hulemenneske og tænkte bare ’Min forretning må ikke dø!’ Dernæst begyndte jeg heldigvis at komme lidt ud af hulen og var klar til at kæmpe. Jeg tænkte meget over ”Hvordan udkommer jeg nu? Folk skal da ikke gå glip af mig og mine tegninger!” Det var rart at se, at jeg bevægende mig fra den passive frustration og over i at ville kæmpe for at klare mig”, fortæller han.

Fra egoistisk hulemenneske til kriger

Da vi spurgte Frank, hvordan han bar sig ad med at ’komme ud af hulen’, faldt svaret prompte: ”Du skal slippe angsten, så den ikke får lov at køre dig for længe. DU må tage kontrollen og så se på de nye muligheder, krisen byder dig. Og se en eventuel tænkepause som en gave. Du har fået mulighed for at stoppe op og få nogle nye vinkler på dit liv. Både arbejde og privat. Du kan forandre dit liv med de indsigter, du får, når du har pause.”

Ret hurtigt begyndte Frank at tegne de observationer, han gjorde sig under Corona. Dette resulterede i en række satiriske Corona-tegninger, som blev brugt vidt og bredt som illustrationer på den samtid, vi pludselig levede i.

Coronategningerne er ret typiske for Frank. Han er meget opmærksom på at differentiere sig og spørge sig selv: Hvad vil være attraktivt, effektivt og anderledes at lave for mig? Og så går han med dét. Heri ligger også et rigtig godt råd til andre soloselvstændige. For alle har jo noget, der er helt unikt for dem. Det kan godt være, at der findes andre, der kan tegne, lave projektledelse, skrive god kommunikation osv. Men find ud af, hvad der er helt særligt for dig, og sælg dig på dét.

If you can’t beat them, join them!

Endnu en positiv udvikling, der kom ud af Corona-krisen for Frank, var et partnerskab med Jimi Holstebro, der er (eller var) en af Franks konkurrenter. Frank og Jimi var vant til at konkurrere om de samme opgaver, men pludselig endte de i samtaler om, hvordan man kan udvikle markedet og gå endnu længere med grafisk facilitering.

Frank fortæller: ”Jimi og jeg vil det samme, og vi er lige sultne efter at blive til noget. Vi er store modsætninger og kommer fra to helt forskellige verdener (hhv. undervisning og fra reklamebureau, red.), men det er jo styrken i vores arbejdsfællesskab. Vi er gået sammen ud fra devisen ’if you can’t beat them, join them’, og samarbejdet med Jimi er den største gave, jeg fik ud af Corona. Hvis vores kemi er god i krisetider, så tænk på hvad vi kan skabe sammen i gode tider?!”

Har du en historie at fortælle?

Hos SoloCEO er vi vilde med jer, der tager skeen i egen hånd, selv når der sker noget komplet uforudset som fx Corona. Og vi elsker at fortælle historier som Franks. Hvis du selv har en lignende historie, eller kender en, der har, så hører vi meget gerne fra dig på info@soloceo.dk.

Og så anbefaler vi i øvrigt, at du også læser vores andre interviews med selvstændige, der har inspiration til, hvordan man kan komme godt ud af krisen:

Corona-krisen har sat turbo på udviklingen af vores forretning som selvstændige

Kære med-selvstændige: Tillykke!