Netværk og relationer

af | jun 14, 2019 | Netværk og relationer, Vidensbank

Dit professionelle netværk kan være guld værd, når du starter som selvstændig. Dit netværk kan anbefale dig til potentielle kunder og sende relevante opgaver i din retning.

Som ny selvstændig kan netværket bruges på mange måder. Du kan invitere dig selv til en uforpligtende kaffesnak hos potentielle kunder, som allerede findes i dit netværk, du kan bede tidligere kolleger om gode råd, eller du kan lede efter potentielle samarbejdspartnere gennem dit netværk. Det er vigtigt ikke at drive rovdrift på netværket, så brug dem med omtanke. Omvendt er det vores erfaring, at stort set alle siger ja til at dele ud af deres erfaringer og give lidt sparring over en kop kaffe – så kast dig ud i det og spørg. De siger højst sandsynligt ja.  

Der findes en række formelle netværk for selvstændige, som du kan overveje at benytte dig af. Nogle netværk mødes en gang om ugen og deler mulige opgaver og kunder med hinanden. De netværk koster typisk penge, så du skal overveje, om du får et relevant forretningsmæssigt udbytte af netværket, som modsvarer omkostningen. Andre netværk etableres af en gruppe selvstændige, som har lyst til at dele erfaringer og problemstillinger. De kan i visse tilfælde være gratis, da de er drevet af deltagerne selv. Du kan også starte dit eget netværk sammen med de selvstændige, du allerede kender! Vi anbefaler, at du prøver forskellige løsninger af og ser, hvad der passer bedst til dig.